Ga naar de inhoud
Deze foto laat zien dat afvallen ervoor zorgt dat je kleding te ruim wordt

Snel afvallen kan dat wel?

We willen allemaal dat er een wonderpil of drankje bestaat zodat we binnen no-time onze overtollige kilootjes kwijt raken.
Waarom kunnen we het niet opbrengen om gedisciplineerd te zijn. en geen koolhydraatrijke producten, waar ons lichaam niets aan heeft , te verorberen?
Hoe komt het dat we ons eerst uithongeren en het er binnen de kortste keren weer dubbel en dwars aan zit?

Waardoor worden wij getriggerd om te eten?

In de tegenwoordige tijd zijn er allerlei prikkels om ons heen die tegen onze mind zeggen hoe lekker of iets is.
Je hoeft de televisie of de radio maar aan te zetten en de reclamejongens spelen heel goed in op de menselijke behoeft om lekker te eten.

Daarbij komt nog eens dat we vaak veel te druk zijn om ook nog een gezonde maaltijd met verse groenten te bereiden. Daarom wordt er vaak wat gehaald of besteld en liggen we languit op de bank de maaltijd te verorberen voor de televisie.


Maar eten blijft toch eten?

Nee nee en nog eens nee. Ons lichaam is zo’n mooi machientje alleen we gaan er verdomd slecht mee om.
Onze auto verzorgen we vaak nog beter dan ons lichaam. We proppen er maar van alles in en verwachten dan ook nog dat het allemaal goed functioneert.

We hebben een lichaam om te voeden met voedingsmiddelen. Wat doen de meeste mensen die voeden het met overtollige suikers en vetten.

Wat zijn de gevolgen?

  • Vervolgens zorgen deze suikers en vetten dat:
  • – we laaggradige ontstekingen krijgen in ons lichaam
  • – we geen energie meer hebben maar oververmoeid zijn.
  • – we ziek worden en medicijnen van de dokter krijgen, die alleen de symptomen bestrijden.
  • – onze bloedvaten dichtslibben met alle gevolgen van dien.

Een maagverkleining de oplossing?

Als het overgewicht dusdanig is en er geen andere oplossing meer is dan is dit misschien voor sommige een oplossing. Echter niet geheel zonder risico.
Vele die dit hebben ondergaan zijn ook weer terug bij af omdat ze niet een andere mindset hebben gekregen en en toch langzamerhand meer zijn gaan eten waardoor de maag weer is opgerekt.

Het staat of valt dus bij een andere mindset tegenover eten.
Wil je gezond oud worden en je (klein)kinderen zien opgroeien?
Hou dan dit doel voor ogen. Eens mens heeft doelen in het leven nodig om iets te kunnen bereiken, om er actief mee om te kunnen gaan.

Hoe kan ik dan wel gezond afvallen?

Doe het stapje voor stapje.
Stel jezelf een doel voor ogen en maak duidelijk waarom je dit wilt. Plak het overal in his op en vertel het tegen iedereen, zodat anderen je niet gaan ompraten.

Neem jezelf voor om ten eerste geen overbodige suikers meer te nemen. Hiervan zul je moeten afkicken en dit is vooral de eerste week zwaar. Ga vroeg naar bed, drink veel water want hier moet je doorheen. En dan gaat het stukje bij beetje makkelijker.

Niet eten is geen oplossing dus je zult op zoek moeten naar een begeleider in persoon of online die jou gezonde recepten kan geven.
Ik ben een voorstander van normale voeding en geen poedertjes of pilletjes. Bekijk daarom de beste manier om met normale voeding af te vallen. Je vindt hier een gratis weekmenu die je vast op ideeën brengen.

Maak het jezelf niet te zwaar, probeer door de weeks je te houden aan je voornemen en gun jezelf in het weekend een “cheat” dag waarop je alles mag eten wat je wilt. Op zware momenten doordeweeks heb je iets om naar uit te kijken waarop je iets “lekkers” mag hebben.

Ik kan je garanderen wanneer je jouw lichaam gaat voeden ipv vullen dat je lichaam niet meer blijft vragen om eten. Je lichaam raakt verzadigd en het zal steeds makkelijker worden.
Doordat je langzamerhand meer energie zult krijgen kan je weer actief aan dingen meedoen. Hoe fijn is het als je weer lekker naar de sportschool kan gaan of niet na een werkdag afgemat op de bank in slaap valt.

Waarom een dieet niet werkt

Een dieet is altijd maar tijdelijk en gaat nooit werken. Het is ook een rot woord “dieet”, dit klinkt of dat je niets meer mag.
Wat we niet mogen willen we juist.

Gooi je levensstijl om en ga op zoek naar lekkere voeding die gezond is( want die is er ongetwijfeld). Alleen ben jij in de loop der jaren je smaak kwijt geraakt. Die smaak gaat ongetwijfeld terug komen als je van je suikerverslaving af bent.

Je moet eten, als je niet eet stopt je verbranding en gaat je lichaam in de reservemodus, die houdt alles vast.
Het is dus handig om een AFVAL IQ TEST te doen, zodat jij kunt zien welke onnodige fouten jij maakt die het afslanken vertragen.

Go for it

Wacht niet langer, pak je leven op en ga ervoor.
Je hebt maar één leven een tweede kans krijg je niet.
veel dingen in het leven heb je geen controle op maar hier heb jij alle controle op.

Ik wens je veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Levensstijl Verandering.nl © 2024 Alle rechten voorbehouden.