Ga naar de inhoud

Herken jij het dat je van alles probeert maar niets werkt om gewicht te verliezen, komt dit door de overgang?

Moeite met afvallen in de overgang?

Dan ben je in ieder geval niet de enige.
Iedere vrouw heeft hier last van de één meer dan de ander. Ik zal jein dit artikel proberen uit te leggen hoe dit komt en wat je eraan kunt doen.

Altijd slank geweest en nu kan ik niet afvallen.

Iedere vrouw heeft overgangshormonen welke na je 40 ste actief worden, soms al eerder.
Deze hormonen zorgen ervoor dat het buikvet slecht verbrand kan worden.
Ik heb zelf altijd gesport dus ik snapte niet helemaal hoe dit kwam. Ik heb niet altijd een platte buik gehad ( was dat maar waar) maar ik merk wel naarmate ik ouder wordt dat het moeilijker wordt om de overtollige kilootjes eraf te krijgen. En die kilootjes die gaan nu juist op de plekken zitten waar je ze niet wilt hebben.
Gevolg is nog meer bewegen en minder eten of nog gezonder eten. NIETS helpt potverdorie.
Bij de meeste ontwikkeld zich dan stress omdat je denkt alles goed te doen.

Maar die stress die nu juist de extra oorzaak waarom het niet werkt. Je lichaam is uit BALANS.
Omdat het uit balans is zorgen deze verdomde overgangshormonen ervoor dat de verbranding van je vetcellen niet meer werken en alleen nog maar vasthouden.

Hoe kan ik wel afvallen terwijl ik in de overgang zit?

Het klinkt heel gek uit de mond van iemand die altijd gesport heeft.
Maar minder intensief bewegen zal je lichaam al meer rust geven en de vetverbranding aan zetten.
Geen uitputtende work-outs, geen intensieve buikspieroefeningen, want dit zal jouw lichaam uit balans brengen. Dit komt door de overgangshormonen. Een lichaam die nog niet deze actieve hormonen heeft zal heel anders reageren en daar zal jij rekening mee moeten houden.
je bent jarenlang geconditioneerd met het idee dat veel bewegen de verbranding aanzet en dat het goed is voor je lichaam en nu kom ik even iets heel anders vertellen.
Ga je lichaam rust geven. Let op ik zeg niet ga achterover hangen, zitten Netflixen en luieren. Nee op een andere manier bewegen. Maak een lange wandeling, en dan is iedere dag 30 minuten beter dan twee keer per week 3 uur te wandelen. Iedere dag matig bewegen zorgt er al voor dat je lichaam in een andere modus komt.
Heb je weleens gedacht aan Yoga? Als je altijd een sporter geweest bent zoals ik denk je :”Ga je weg of niet”. Echter Yoga beweeg je al je spieren, ga je in houdingen staan waarbij je denkt, kom ik hier ooit nog uit. Haha tuurlijk kom je daar weer uit. Om te bewijzen dat yoga werkt krijg je als kadootje de volgende dag een vette spierpijn. Je voelt spieren waarvan je het bestaan nog nooit geweten hebt.
Yoga voor beginners kan heel eenvoudig en zelfs vanuit huis (Dan ziet tenminste niemand je als je in een driedubbel flipflap zit 🙂

Moet ik een speciaal dieet volgen?

Van het woord dieet word ik al helemaal allergisch. Nee je moet zeker niet gaan diëten. Dit heb je hoogstwaarschijnlijk al vaker geprobeerd en tot niets gebracht. Het ene dieet beloofd nog meer dan het andere. Het eiwitdieet, koolhydraatarm dieet, Cambridge, Atkins, Modifast en zo kan ik nog wel even doorgaan. In het begin lijkt het te helpen en vervolgens kom je nog meer aan dan je bent afgevallen.
Help maar hoe komt dat dan? Omdat die akelige overgangshormonen bij jou de boel door de war schoppen.
Je zult dus de balans terug moeten vinden waardoor jouw vetcellen weer lekker in de verbranding schieten. Dat gaat zeker lukken als je jezelf aan bepaalde richtlijnen houdt en je niet gaat uithongeren. Gewoon normaal en lekker eten zonder honger te hebben dat kan.
Het mooie is dat je zal merken, in combinatie met minder maar beter (voor jou althans) te bewegen, dat je jouw buikvet gaat verbranden.

Ik word depressief van de overgang

Dat begrijp ik maar al te goed. Als je steeds meer aankomt omdat jouw hormonen roet in het eten gooien. Diezelfde hormonen geven je ook nog eens het gevoel van o.a. opgejaagd te zijn, oververhitting op de meest ongelegen tijden. Kortom je voelt je niet meer thuis in je eigen lichaam.

Door het opvolgen van mijn tips kan ook jij weer balans krijgen en je lichaam zodanig op de rit dat je weer kunt genieten van alles om je heen. Je moet alleen even weten hoe. Maar dat zeg ik altijd; ons lichaam is een heel mooi machientje maar je moet alleen even weten hoe je ermee kunt omgaan. Lees deze blog ook eens en alle andere artikelen om een goed beeld te krijgen van hoe jij kunt omgaan met jouw lichaam.

Tevens zijn er hele mooie supplementen verkrijgbaar die je lichaam hierin kunnen ondersteunen. Denk eens aan bijvoorbeeld:
Ashwaganda of Feminin, en dit is nog maar een greep uit het hele assortiment. Helaas is het een kwestie van uitproberen want wat bij de één werkt hoeft bij de ander niet te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Levensstijl Verandering.nl © 2024 Alle rechten voorbehouden.