Ga naar de inhoud

Wil je er net zo mooi uit zien als de foto’s op FB en Insta en weet je niet hoe? Doe dan een workshop en leer hoe jij je eigen visagiste wordt door op een simpele manier de make-up aan te brengen

Het meest praktisch is om het te gaan doen. Dat is met alles zo.
In de praktijk met een visagiste leer je het snelst maar samen met vriendinnen kan je uiteraard ook je eigen workshop organiseren.

Kies voor een zuivere make-up

De basis van een mooie make-up blijft altijd een goed gehydrateerde huid die egaal eruit ziet.
Daarvoor is een goede huidverzorging belangrijk maar hierover meer in een andere blog.

Het is belangrijk voor een make-up merk te kiezen welke zuiver is. Mijn voorkeur gaat uit naar Jane Iredale.
Ik hou namelijk niet van dikke lagen plamuur op de huid, dit ziet er niet uit.
De meeste goedkopere make-up soorten bevatten veel talc. Dit is een goedkoop product wat de huid mat maakt maar tevens ook verstopt.

In een zuivere make-up zoals Jane Iredale zitten pure mineralen. Mica welke geslepen zijn, verstoppen de huid niet, dekken geweldig en verstoppen de huid niet. Doordat het heel dun aangebracht wordt ziet deze make-up er niet alleen heel natuurlijk uit maar voelt aan of dat je niets op je huid hebt zitten.

Door de make-up af te sprayen met een Hydration spray ( ook aangepast aan het huidtype) blijft deze foundation ook nog eens super lang zitten.
Jane Iredale is niet alleen make-up maar verzorgd de huid ook direct, alle producten zijn afgestemd op het huidtype. Zo zijn er voor de vette huid andere producten geschikt als voor een oudere huid. Een goede visagiste kan jou hierin perfect adviseren.

Leer van het advies tijdens een make-up workshop

Tijdens een workshop krijg je advies en leer jij hoe jezelf de make-up moet aanbrengen. Een persoonlijk advies wat voor jou alleen bestemd is.
Wat past er bij jouw gezichtsvorm en welke kleuren staan jou het best. Hoe start je met een goede basis aan te brengen zodat jouw make-up zolang mogelijk blijft zitten.

Ben je een naturel type of wil je weleens iets anders uit proberen door wat meer excentrieker te gaan? Dat is leuk om uit te proberen tijdens zo’n make-up advies workshop. Staat het niet, haal je het er gewoon weer af.

De meest mensen blijven altijd dezelfde kleuren gebruiken omdat ze bijvoorbeeld bruine ogen hebben. Tijdens een workshop leert de visagiste jou om andere kleuren te gebruiken zodat die bruine ogen nog beter naar voren komen.

Of je nu nog nooit make-up gebruikt hebt of een ervaren rot bent. Je gaat er altijd iets van opsteken.
Zeker als je een privé workshop volgt, welke bijvoorbeeld bij J’esthé in Almere gegeven wordt. Voor jou alleen of samen met een vriendin.
De luxe Beauty Masterclass wordt onder het genot van een bubbeltje of gezond drankje met een lekkere versnapering gegeven en voel jij/jullie je de ster van de dag.

Organiseer een vriendinnen make-up workshop

Heb je nou absoluut geen tijd of wil je samen met een vriendin gewoon lekker thuis oefenen dan is een aanrader de Make-up gids van “Colour me Beautiful”.
Afgestemd op de jaargetijden worden de verschillende types uitgelegd. Ben je een zomer/winter/herfst of lente type?
Hoe pas je hier je make-up op aan? Er wordt gekeken daar de tint van de huid, de kleur haar en ogen om daarna een zo mooi mogelijke pallet met kleuren uit te kiezen die bij jou het beste passen.

Ontdek hoe je een fantastische look kunt creëren en jouw gezicht laat stralen, elke dag opnieuw. Leer hoe je de oogschaduw moet aanbrengen zodat je ogen beter uit komen. Kijk hoe je het beste je blush kunt aanbrengen zodat je gezichtsvorm het meest optimaal naar voren komt.

Je kunt ook bijvoorbeeld een vriendinnenavond organiseren en er zelf een leuke avond van maken.
Omdat jezelf niet alle kwasten kunt aanschaffen zou je ervoor kunnen kiezen om een mooie kwasten set voor iedereen aan te schaffen,. Je laat iedereen alle make-up meenemen die zij in huis hebben. Je zet een paar champagne glazen neer met een mooie fles, aangevuld met hapjes en voilà, je hebt een leuke avond. De kosten deel je uiteraard door het aantal personen.

In een groep zitten altijd mensen die meer verstand van make-up hebben als anderen, deze kunnen dan weer advies geven. Het gaat erom dat je een leuke avond met je vriendinnen hebt.

Een gehydrateerde huid is een mooie basis voor make-up

Helaas is niet iedereen bevoorrecht met een egale huid. Ondanks dat hier veel aan te doen is gaan we dit er in deze blog niet over hebben.
Zorg wel dat je huid goed gehydrateerd is en dat kan jij eenvoudig doen door genoeg ( minstens 2 liter) water te drinken.

Water is de basis voor alles, helaas wachten mensen net zolang totdat ze dorst krijgen maar dat is te laat.
Alle cellen in je lichaam hebben vocht nodig om goed te kunne functioneren. Niet alleen de cellen van je huid maar ook bijvoorbeeld van je organen, je botten, spieren en pezen. Drink je te weinig dan kan je last krijgen van allerlei “vage” klachten.

Eigenlijk ben je dan van binnen aan het uitdrogen en dat is niet goed. Door jezelf te trainen om bijvoorbeeld 4 x per dag aan “bulk” drinken te doen, 4 x een flesje van 0.5 liter ,dan heb je al 2 liter vocht naar binnen. Je zult zien dat je een mooiere huid krijgt na verloop van tijd.

Een mooi boek om hierover te lezen is het boek van “Je bent niet ziek, je hebt dorst, water het goedkoopste medicijn”. Geschreven door een arts die een tijdje gevangen zat in het buitenland en gedwongen werd om mede gevangenen te helpen om beter te worden, hij had echter geen medicijnen ter hand. Het enige dat hij wel had was water. Nauwkeurige observatie beschrijft hij van veel gevallen welke gewoon beter werden alleen al door water te drinken. Een heel interessant boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Levensstijl Verandering.nl © 2024 Alle rechten voorbehouden.