Ga naar de inhoud

Het lijkt te mooi om waar te zijn: afvallen terwijl je slaapt.
Zou het ├ęcht waar zijn of is het een fabeltje?
Er zijn een aantal dingen die zeker helpen om het je lichaam makkelijker te maken om af te vallen terwijl je slaapt.

Een gezonde levensstijl helpt zeker om op een gezond gewicht te komen en je te voorzien van energie. Echter blijven er altijd nog een aantal andere tips die je kunt gebruiken om de verbranding te versnellen en daardoor afvallen terwijl je slaapt.

Koude slaapkamer

Het is absoluut bewezen dat het slapen in een koude/frisse slaapkamer zorgt voor meer doorbloeding. Dat is ook logisch want je lichaam zal zich moeten warm houden en actief bezig zijn, terwijl jij slaapt.
Tevens krijg je verse zuurstof binnen en zuurstof zorgt ervoor dat jouw lichaam ook weer kan verbranden. Het is net als een vuurtje stoken. Dit kan nu eenmaal niet als er geen zuurstof aanwezig is.

Let op wat je eet voor je naar bed gaat

Het is niet verstandig om je lichaam vol te proppen met allerlei ongezonde etenswaren. Maar doe dit vooral niet een uur voordat je naar je bed gaat. Je lichaam heeft dan moeite met alles te verwerken wat nog in je maag zit. Terwijl het juist de aandacht moet geven aan de verbranding via je darmen en cellen.

Als je toch iets wilt eten in de avonduren, na je diner, neem dan iets licht verteerbaars. Fruit, groenten of een cracker zijn licht verteerbaar en kunnen tot 1 uur voor het slapen gaan nog gegeten worden, mits niet teveel.

Wat doe je voordat je naar bed gaat?

In de avonduren zorgen voor flink wat beweging helpt ook om beter te kunnen slapen en dus automatisch meer te kunnen verbranden.
Sporten op de sportschool of het maken van een flinke buitenwandeling geeft jouw lichaam een boost waardoor je beter kunt inslapen.

Zorg voor een regelmaat in je slapen. Op vast tijden naar bed gaan en dezelfde aantal uren ( minimaal 7 uur maar 8 is beter) geeft het lichaam regelmaat en je zult merken dat je verbranding dan beter gaat.

.

Deze dingen zullen het je lichaam zeker makkelijker maken, toch blijft het zaak om bij overgewicht goed op je voeding en beweging te letten.
Honger jezelf vooral niet uit want dat heeft juist een negatief effect op het afvallen. Je lichaam gaat in winterstand, voor het geval en voedselschaarste komt, en houdt alles vast. Goed eten is dus belangrijk met de juiste producten. Weet je helemaal niet meer wat je nu wel en niet kunt eten, bekijk dan de beste manier om af te vallen.

Ben je vrouw en ook nog eens in de overgang, dan is je lichaam helemaal van slag. Een schommeling aan hormonale wisselingen maakt het het lichaam niet makkelijk om ook nog eens aan de vetverbranding te denken. toch blijven er nog wel een aantal tips over wat je wel kunt doen terwijl je in de overgang bent.

Supplementen of wonderpillen die van alles beloven, trap er niet. Snel afvallen werkt nu eenmaal niet. Stap voor stap je levensstijl veranderen. Verantwoord eten en leven, is de beste remedie om voor altijd en eeuwig op een gezond gewicht te komen en te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Levensstijl Verandering.nl © 2024 Alle rechten voorbehouden.