Ga naar de inhoud

De zomer is voorbij, de dagen worden korter. Voor de feestdagen willen we in dat mooie jurkje passen. Dus hoe kan je snel afvallen, het liefst binnen 1`week.

Is snel afvallen binnen 1 week haalbaar?

Uiteraard kan je binnen 1 week afvallen, echter zullen de eerste kilo’s voor het meeste gedeelte uit vocht bestaan. Daarna ontstaat er vetverbranding waardoor het langdurig opgehoopt vet op benen en buik zich zal gaan oplossen.

Afhankelijk van hoeveel kilo jij wilt gaan verliezen, zal dit de de duur van jouw dieet gaan bepalen.
Iemand met slechts 3 kilo overgewicht zou dit, theoretisch in 1 week kunnen afvallen.
Echter heb jij 30 kilo overgewicht dan is het logisch dat dit niet haalbaar is en duurt het iets langer.

De eerste week staat meestal in het teken van een omslag maken in het denken en handelen.
Je zult merken dat je de eerste dag totaal geen moeite zal hebben want je bent helemaal gemotiveerd, je gaat ervoor.
De dagen erna zal je maag misschien gaan rommelen en je stille stemmetje zegt waarschijnlijk tegen jou “dat je best dat ene stukje chocolade wat in de
kast op jou ligt te wachten, nog wel mag hebben. Dan is het maar op en daar zal je gerust geen kilo van aankomen.”

Trap niet in dat stille stemmetje, deze saboteert namelijk de hele boel. Als jij je kilo’s kwijt wilt dan zul je moeten volhouden.
Weg met die stem en ga ervoor. Straks ben je trots op jezelf en zie je er helemaal te gek uit in die jurk of broek die je allang niet meer paste.

Hang desnoods overal “geeltjes” op met teksten waarom of jij moet volhouden, of een foto van hoe jij wilt worden. Mocht je dan een greep in de koelkast willen doen dan wordt je tegen gehouden door die “slanke” foto.

Ik heb een drukke levensstijl past dit dieet daarin?

Wie is er tegenwoordig niet druk. Een fulltime baan, kinderen, sociale contacten, je huis schoonmaken en boodschappen doen.
Pfffffff…..Tijd om quality time voor jezelf te nemen. Dat begint bij goed boodschappen doen en maaltijden klaar te maken.

Je gaat niet op dieet maar je gaat je levensstijl veranderen door goed voor je lichaam te zorgen.
Constant stress omdat je zo druk bent zorgt voor een hoog cortisol gehalte waardoor het lichaam helemaal moeite krijgt met afvallen.

Geen mens kan leven van kant en klaar maaltijden en een snelle hap. De tijd nemen om je maaltijd te nuttigen, die bestaat uit een dagelijkse portie groenten, fruit, zuivel, noten etc. Je lichaam heeft bouwstoffen nodig die bestaan uit eiwitten, koolhydraten, vetten en water.
Als je geen benzine in je auto gooit zal deze geen kilometer meer rijden, zo werkt je lichaam ook. Voedt je lichaam in plaats dat je deze vult en je zult meer energie krijgen.

De energie die jij juist kunt gebruiken in jouw drukke levensstijl. Het mes snijdt dus aan twee kanten.
Wanneer je meer energie krijgt zal je meer vet gaan verbranden en dus afvallen. en dat alles zonder een hongergevoel.

Is afvallen binnen 1 week makkelijk?

Niemand zegt dat het makkelijk zal zijn om af te vallen binnen 1 week. De knop moet om.
Je wordt je bewust van hoe jouw lichaam werkt. Hoe het stemmetje in jou, alles zal gaan goed praten wat je juist niet moet doen om binnen 1 week te kunnen afvallen.

Een tip voor als dat gebeurd, en geloof mij het zal zeker gaan gebeuren, zoek afleiding.
Ga naar buiten, een stuk lopen, ga sporten, strijken, weet ik veel maar ga wat doen.
Wordt je saggerijnig en kan je iedereen om je heen wel vermoorden? Ga de eerste paar dagen vroeg naar je bed.

Je bent aan het ontgiften, daarom is het belangrijk om goed water te drinken. Minstens 2 liter per dag. Des te eerder zullen de afvalstoffen uit je lichaam verdwijnen. Het vocht zorgt er tevens voor dat je honger gevoel stilt. Als je dit niet doet dan kan je bijvoorbeeld een enorme hoofdpijn krijgen.

Na de eerste paar dagen went je lichaam eraan dat deze minder suikers krijgt en meer échte voeding. Het rot gevoel en misschien het trillerige dat verdwijnt en er komt rust. Geuren blijven triggers. Loop jij bijvoorbeeld langs de warme bakker en je ruikt die verser croissantjes, dan zal je dit enorm uiteraard lekker blijven vinden. Niet aan toegeven is het enige advies.

Ik wil toch lekker eten als ik ga afvallen.

Het is algemeen bekend als je teveel koolhydraten en daarmee dus suikers neemt dat dit niet alleen verslavend werkt maar dat hiermee ook je natuurlijk smaak verdwijnt. Groenten en allerlei andere goede voedingsstoffen smaken heel anders als je van de verslaving af bent.

Zoals ik schreef in de vorige alinea zullen de eerste paar dagen eventjes moeilijk kunnen zijn. Daarna komt je natuurlijke smaak langzamerhand weer terug. Je kunt op een hele makkelijke en simpele manier gerechten maken van groenten en vlees, vis of kip. In Nederland hebben we een enorme keuze niet alleen uit Hollandse groenten maar ook diverse buitenlandse variëteiten.

Wanneer je rekening houdt dat de verhouding tussen koolhydraten/eiwitten/vetten en vocht 30/30/30/10 is kom je al een heel eind.
Een maaltijd klaar maken hoeft over het algemeen niet meer dan 15 minuten te duren.
Het makkelijkste is, tenminste zo doe ik dat, ik haal 1 keer per week boodschappen. Ik gooi mijn koelkast vol met groenten, fruit en. aardappels. Pasta en rijst staan standaard in mijn keukenkastje.

De avond ervoor bepaal ik wat ik de dag daarna ga eten. Afhankelijk van de drukte van mijn dag en welke personen van het gezin aanwezig zijn bepaal ik het menu met de producten welke ik op voorraad heb. Vlees of vis, wat misschien uit de vriezer gehaald moet worden, leg ik alvast in de koelkast.
Zo kan ik direct vanuit mijn werk de maaltijd bereiden, of om toerbeurten iemand anders uit het gezin. Dit zorgt ervoor dat we iedere dag vers en gevarieerd eten.

Heb je, na dit gelezen te hebben nog geen idee wat je dan zou mogen eten, geloof mij dat is een heleboel! Doe dan inspiratie op via het boek van Oscar Helm. Een super mooi boek met mooie foto’s van lekkere recepten die binnen een mum van tijd klaar zijn. Ik heb hem tenminste altijd in mijn keuken staan omdat er gewoon heel veel lekkere recepten in staan die mij weinig tijd kosten.
Je kunt een digitale versie en/of fysiek exemplaar aanschaffen welke jou levenslang van ideeën voorziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Levensstijl Verandering.nl © 2024 Alle rechten voorbehouden.