Ga naar de inhoud

Velen van ons willen het. Graag een paar kilo afvallen om wat beter in je vel te zitten. Of je wilt nog veel meer overtollige kilo’s kwijt, omdat je veel te zwaar bent. Afvallen is iets dat zeker niet vanzelf gaat, en heel erg veel doorzettingsvermogen vergt. Veel mensen denken dat je bij afvallen ineens heel weinig moet eten. Deze gedachte klopt niet. Ik ga je vertellen hoe je kunt afvallen zonder honger te krijgen/houden.

Afvallen zonder honger is hoe je eigenlijk af wilt vallen. Afvallen betekent niet altijd dat je minder moet gaan eten. In sommige gevallen moet je misschien zelfs meer gaan eten. Het gaat er allemaal om wat je eet, en wanneer je het eet. Door goed op te letten wat je eet en op welk tijdsstip je eet dan, kun je afvallen zonder dat je honger hoeft te houden.

Hoe afvallen zonder honger? Het draait om voeding

Je hebt het spreekwoord vast wel eens gehoord: “Ieder pondje gaat door het mondje”. In zekere zin is dat ook absoluut waar. Of we aankomen, of afvallen hangt voor 80% van onze voeding af. Passen we ons voedingspatroon aan? Dan kunnen we afvallen zonder daarbij heel veel te moeten sporten. Dit is ook hoe we kunnen afvallen zonder honger. Het is daarom belangrijk om te weten wat je wel, en wat je juist niet moet eten.

Afvallen zonder honger: Terug naar het oer-dieet

Uit een onderzoek van 20 jaar geleden is gebleken dat wij, de Westerse bevolking 55% van onze energiebehoefte uit koolhydraten halen. Dit percentage ligt in Nederland gelukkig nog wat lager, maar dat betekent niet dat dit goed is. Om gezond en zonder honger af te vallen zal je hoe dan ook, wel moeten minderen met de koolhydraten. Dit terwijl onze voorouders veel minder energiebehoefte uit koolhydraten haalden.

Als je gezond en verantwoord wilt afvallen, dan is het belangrijk dat je nooit meer dan 40% van jouw energiebehoefte uit koolhydraten haalt. De vuistregel is 30-30-30-10. 30% uit koolhydraten, 30% uit eiwitten, 30% uit vetten en 10% uit dranken. Deze vuistregel moet je echt in het achterhoofd houden.

Bewegen mag ook niet ontbreken

Hoe kun je afvallen zonder honger, zonder te bewegen? Het wordt wel eens gezegd dat je af kunt vallen zonder dat je hoeft te bewegen. Dit is in zekere zin wel waar, maar als je er ook bij beweegt dan zal je veel sneller resultaat zien. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat intensieve training, gecombineerd met een gezond voedingspatroon een veel sneller resultaat geeft.

Daarnaast mag bewegen sowieso niet ontbreken bij ieder mens. Dit heeft nog veel meer positieve gevolgen behalve dat je sneller afvalt. Daarom is het heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je elke dag minimaal 30 minuten beweegt. Dit hoeft niet altijd fanatiek sporten te zijn. Een half uurtje wandelen is ook al voldoende.

hoe afvallen zonder honger

Wat mag ik wel eten?

Als je wilt weten hoe je kunt afvallen zonder honger, dan is het belangrijk om te weten wat je allemaal mag eten. Er zijn namelijk bepaalde soorten voeding die qua volume erg groot zijn, die goed vullen, maar die heel weinig calorieën bevatten. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde. Er zijn ook bepaalde voedingen die qua volume klein zijn, niet goed vullen, maar heel veel calorieën bevatten. Daarom ga ik jouw vertellen welke dingen je bijna onbeperkt mag eten, en dat is hoe je kunt afvallen zonder honger.

Fruit:

Veelal is ons geleerd om minimaal 2 stuks fruit per dag te eten. Iedereen weet natuurlijk dat fruit gezond is en dat je dit regelmatig moet eten. Het is wel belangrijk dat je verschillende soorten fruit combineert. Het is niet aan te raden om bijvoorbeeld alleen maar bananen en appels te eten. Aardbeien is bijvoorbeeld een heel gezond stukje fruit. Dit kleine, rode vruchtje is werkelijk een vitaminen- en mineralenbom.

hoe afvallen zonder honger

Combineer dus allerlei verschillende soorten fruit. Bananen, frambozen, bramen, peren, ananas, watermeloen, citroen. Alles wat je maar kunt bedenken is gezond voor je. Hoeveel fruit mag je eten? Fruit kun je werkelijk onbeperkt eten. Onderzoek heeft aangetoond dat, wanneer mensen 20 stuks fruit per dag eten, ze na enkele weken nog geen gram waren aangekomen. Sterker nog, veel fruit wordt geassocieerd met veel en gezond afvallen.

Groente:

2 ons groente, minimaal per dag. Dat wordt altijd gezegd. Nou ik wil je adviseren, eet veel en veel meer groente dan dat. Groeten staan er om bekend dat ze veel voedingstoffen bevatten, maar weinig calorieën. De voedingsstoffen in groente hebben allerlei goede uitwerkingen. Zo verkleint het de kans op hart- en vaatziekten, verschillende vormen van diabetes en verlaagt het, het risico op kanker.

Bij groente geldt ook dat je zoveel mogelijk verschillende soorten moet combineren. Van zoete aardappel tot wortels, en van broccoli tot aan avocado. Allemaal groeten die erg gezond zijn en onbeperkt gegeten kunnen worden. Bij groente is het wel belangrijk, dat je uitkijkt met groenten die veel zetmeel bevatten. Bijvoorbeeld gewone aardappels bevatten veel zetmeel. Hier moet je dus zeker niet teveel van eten.

Vlees:

Archeologisch onderzoek heeft aangetoond dat vleesconsumptie van de mens al meer dan 1.000.000 jaar teruggaat. Onze voorouders, die nog compleet anders waren dan de moderne mens aten al vlees. Wel is het zo, dat we met het oog op de CO2 uitstoot niet meer elke dag vlees moeten eten. Het is gewoon te belastend voor het milieu. Toch mag deze voedingsbron niet ontbreken, omdat het gewoon waanzinnig veel belangrijke voedingstoffen bevat.

Je moet dus een goede balans hierin zien te vinden. Een goede balans is 2x per week vlees, 2x per week vis en 3x per week vleesvervangers. Varkensvlees is iets dat je moet laten liggen. Dit vlees is van zichzelf erg vet. Iets wat je niet wilt eten als jij je afvraagt hoe je kunt afvallen zonder honger. Eet daarom alleen mager rundvlees en witvlees zoals kip. Zorg er wel voor dat je alleen onbewerkt vlees eet, biologisch dus. Vlees uit de supermarkt bevat namelijk heel veel kunstmatige geur, kleur- en smaakstoffen. Nog maar te zwijgen over de conserveringsmiddelen.

Hoe afvallen zonder honger? Wat mag ik niet eten?

Er zijn natuurlijk een hoop dingen die je vooral niet moet eten. In onze Westerse wereld hebben we namelijk een groot probleem met verschillende welvaartsziekten als diabetes type 2, een hoge bloeddruk en obesitas. Allemaal veroorzaakt door de bewerkte koolhydraten en suiker- en zoetstoffen. Hoewel heel veel van deze producten als lekker beschouwd worden zijn ze echt heel slecht.

Suiker en zoetstoffen:

Suiker en zoetstoffen zijn bijvoorbeeld een hele grote boosdoener als het gaat om welvaartsziekten. Dit wordt in ons lichaam namelijk heel erg snel omgezet naar glucose. Door het overschot aan glucose gaat onze bloedsuikerspiegel in korte tijd skyhigh. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat we meer buikvet gaan aanmaken, iets dat we juist niet willen. Deze lege calorieën zijn compleet waardeloos. Ze verzadigen nauwelijks, maar maken ons wel dik. Afblijven dus.

Zuivelproducten:

Van een zuivelproduct als melk wordt wel eens gedacht dat het gezond is. Het klopt, in melk zitten een aantal goede voedingstoffen, maar dit is iets dat je echt met mate moet drinken. Een overschot aan zuivel zorgt ervoor dat de werking van de neurotransmitter endorfine afgeremd wordt. Ook zijn zuivelproducten uit de supermarkt allemaal ernstig bewerkt met kunstmatige geur, kleur -en smaakstoffen en zitten ze bomvol conserveringsmiddelen.

Magere zuivelproducten moet je lekker in het schap laten staan. Deze producten zijn ontdaan van vitale voedingsstoffen en hierdoor verzadigen ze slecht. Het scheelt misschien in de calorieën, maar het is gewoon veel minder gezond. Wil je toch zo nu en dan zuivelproducten eten of drinken? Kies dan alleen voor volle, biologische producten.

Tevens moge het natuurlijk duidelijk zijn, dat alles wat gefrituurd wordt, fastfood en alle alom bekende ongezonde producten sowieso niet gegeten of gedronken moeten worden. Daarnaast is het heel erg belangrijk dat je voldoende water drinkt. Voor een gemiddeld mens is dit minimaal 2 liter per dag

Dit e-book geeft niet alleen goede achtergrondinformatie. Het bevat namelijk ook honderden gerechten voor alle maaltijden. Ook krijg je weekmenu’s voor 6 weken en is er gedacht aan alternatieven voor als je bijvoorbeeld een noten- of eierallergie hebt. Daarnaast bevat dit pakket een aantal leuke extra’s in de vorm van 84 gezonde tussendoortjes en 10 gezonde toetjes. Met genoeg toewijding en de Afslankreceptenbijbel ga jij in no-time het resultaat boeken dat je wilt. Zoveel mogelijk buikvet verbranden, dat figuur bereiken wat jij wilt en dus weer helemaal lekker in je vel zitten. Waar wacht je nog op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Levensstijl Verandering.nl © 2024 Alle rechten voorbehouden.