Ga naar de inhoud

Al van alles geprobeerd? Het ene dieet na het andere maar afvallen lukt gewoon niet ( meer)?
Waar vroeger alles vanzelf bleek te gaan, lijkt het nu direct op je heupen vast te blijven zitten.
Ik ga je helpen om wel af te vallen en zelfs zonder dieët.

Hoe komt het dat je niet meer kunt afvallen?

Je wilt waarschijnlijk in een korte tijd veel afvallen.

Je bent opzoek naar dat ene pilletje waarmee je gewoon lekker alles kunnen eten waar je trek in hebt en toch op gewicht blijven.
Eigenlijk een WONDERPIL waarmee je verder geen enkele moeite hoeft te doen om jouw lichaam in een gezonde staat te brengen.

Je zet jezelf op een CRASH dieet waarmee je hoopt in een korte tijd veel kilo’s kwijt te raken. Dit is geen gezond patroon. Je lichaam raakt van slag en gaat vetten vasthouden in plaats van los laten ( verbranden) en je komt aan.

Je bent op dat moment je lichaam aan het uithongeren. Je lichaam is in paraatheid want die denkt dat het hongerwinter is en verbrand even helemaal niets meer. Stel je voor zeg….hij heeft toch reserves nodig voor in tijden van nood?

Wat er werkelijk moet gaan gebeuren is goed voor je lichaam zorgen, zonder dat je uithongert, en dat kan!
Op een paar eenvoudige manieren leer ik je hoe ook jij kunt afvallen en je nieuwe gewicht kunt behouden zonder dieët.

Tip 1. Ga anders om met je emotie en je zult afvallen.

Overgewicht is over het algemeen iets “tussen de oren”. Eten heeft met emoties te maken, of dit nu verdrietig, eenzaam, boos of vrolijk is.
Er is altijd wel een reden waardoor jij jezelf goedkeurt om iets te eten te nemen.

Je voelt je tijdelijk even happy maar dat gevoel gaat al snel weg. Dan neem je weer iets te eten om je opnieuw tijdelijk goed te voelen.
Klinkt herkenbaar toch? Zo werkt het nu eenmaal en iedereen die wil afvallen heeft hiermee te maken.

Maar wat doe je dan als je een emotie hebt en je krijgt een “vreet-kick”?
Zorg ten eerste dat je niets in huis hebt wat “slecht” is. Dan is de verleiding niet zo groot om iets te pakken. Ga water drinken en pak een alternatief.
Er zijn genoeg lekkere tussendoortjes die je wel kunt eten en waarvan je niet de drang hebt om meer te gaan eten.

Heb jij de meest “slechte suikers” al uit je voedingspatroon verbannen dan zal je merken dat je emoties niet van hoog naar laag schieten.
Je lichaam is meer in balans en je behoefte aan suikers wordt minder. Je smaak komt terug waardoor je groenten en fruit vindt smaken dan voorheen.

Tip 2. Volg geen dieet meer om af te vallen.

Hoeveel diëten heb je al niet gevolgd de afgelopen jaren? Montignac, Cambridge, Weight Watchers, Atkins en ga zo nog maar even door.
Werkt het ene niet binnen 3 maanden dan ga je het andere weer proberen in de hoop dat dit wel werkt.

Met minder eten zal je lichaam altijd gaan vasthouden, daarom is minder eten geen oplossing om af te vallen.
Daarnaast zal je ook voor langere tijd iets moeten volhouden wil dit uiteindelijk resultaat opleveren.
Dat is de reden waarom crashdiëten niet werken. In korte tijd je lichaam uithongeren, veel kilo’s verliezen is geen oplossing voor de lange termijn.
Je zult zelfs meer aankomen dan dat je bent afgevallen, het jojo-effect.

Bij het horen van het woord dieët schiet je al in de stress. Je denkt alleen maar aan minder eten.
Dus vanaf nu ga je niet meer diëten maar ga je anders eten en jezelf niet uithongeren.

Tip 3. Vitamine G zal jou meer energie geven.

Suppletie is altijd goed om te nemen omdat in deze tijd waarin we leven over het algemeen vitaminen en mineralen tekort komen.

Belangrijke vitamines zijn A,D,E en K ( dit zijn de vetoplosbare vitamines) en uiteraard B,C en mineralen als magnesium, folium etc.
Een goede multi zal hierin zeker kunnen voorzien. Vergeet in de wintermaanden niet de vitamine D gecombineerd met K, als je dit namelijk niet doet wordt de vitamine D niet goed opgenomen waardoor er alsnog botontkalking kan ontstaan.

Onze voeding wordt gekweekt in kassen met kunstlicht. De voedingsbodem is arm aan voedingsstoffen. Vroeger kon je één appel eten om aan de nodige vitaminen te komen, tegenwoordig moet je hiervoor tien appels eten. Dit is niet meer om te doen.

Vitamine G, nog nooit van gehoord? Dit is de vitamine van Groen. Groen vinden we buiten in het park, het bos of je moestuin.
Ga lekker de natuur in, adem goed en je zult merken dat dit jou nieuwe energie geeft. ’s Avonds zal je lekker rozig zijn waardoor je sneller in slaap valt.

We zitten veel te vaak binnen, zeker in de wintermaanden. Dit is niet goed voor ons systeem, waardoor we te weinig vet verbranden en daardoor ook niet afvallen. Frisse buitenlucht geeft zuurstof aan de hersenen en dus energie.

Tip 4. Geef jezelf een beloning nadat je bent afgevallen


En als je dan uiteindelijk bent afgevallen mag je best trots zijn op jezelf. In het begin zal je sneller afvallen dan in een later stadium.
Bij start verlies je nog veel vocht en daarmee ook de kilo’s. Later gaat het om het vet verbranden en daar is nu eenmaal meer energie voor nodig.

Stel jezelf redelijke doelen. Omdat het in het begin sneller gaat zou je kunnen kiezen om jezelf te belonen bij iedere 5 kilo dat je bent afgevallen. Als het later minder snel gaat zou je dit om de 2 of 1 kilo kunnen doen.

Kies een presentje uit wat je altijd al wilde hebben maar omdat je bijvoorbeeld overgewicht had het niet kon kopen.
Dus geen gebak of snoep want dit is niet handig als je wilt afvallen.
Je kunt denken aan een mooi lingeriesetje, een heerlijke parfum of trakteer jezelf op een heerlijke gezichtsbehandeling.

Tip 5. Vervangers voor al dat lekkers en toch afvallen.

We eten teveel koolhydraten in de westerse maatschappij. Suiker is het “nieuwe roken” wordt er ook wel gezegd.
Suiker werkt enorm verslavend en zit overal in verwerkt. Zo zit er in chips bijvoorbeeld heel veel suiker terwijl het zout proeft.
De voedingsmiddelenindustrie werkt hier lekker aan mee want dit betekend omzet en dus meer winst voor hen, alles draait om geld.

Bij het eten of drinken van zoetigheid krijgt je lichaam een insulinepiek, zodra deze weer daalt vraagt je lichaam opnieuw om suiker.
Dit is de verslaving die de suiker op je lichaam heeft. Diabetes type 2 is een welvaartsziekte gecreëerd door de voedingsmiddelen industrie. Ga jij er ondertussen al anders tegenaan kijken?

Het is belangrijk om die suikers te gaan vervangen. Suikers zijn loze calorieën, je lichaam heeft hier helemaal niets aan. De suikers moeten vervangen gaan worden door andere voedingsmiddelen die je lichaam wel voeden. Heb je moeite met te verzinnen waardoor je dit moet vervangen? Dan helpt de afslankreceptenbijbel je daar enorm mee met makkelijke recepten die snel klaar zijn. Voeding die gewoon in de winkel te koop is, geen rare fratsen, normaal eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Levensstijl Verandering.nl © 2024 Alle rechten voorbehouden.